Läser Paulúns blogg, där han pratar sig varm för pesco-vegetarisk kost. Jag lägger själv till GI, även om det verkar omodernt att prata om det numera. Det har kommit så många nya varianter, men huvudsaken är väl att man håller igen på sockret i slutänden…

I vilket fall så tror jag att Paulún har helt rätt där. Vegetarisk kost tillsammans med fisk och skaldjur av olika slag tror jag är både bra och nyttig mat som ger maximalt med ”nyttigheter” i maten. Tyvärr tycker jag det är svårt att få god fisk då man äter ute – den är ofta smaklös och tråkig. Hemma däremot så äter jag skaldjur så mycket jag bara känner att jag har råd med. Pilgrimsmusslor är mina absoluta favoriter och jag skulle nog kunna äta räkor varje dag om det gick. Inser att jag brutit traditionen med gratinerad hummer på Nyårsafton, men inser att den måste återinföras.

Jag anmälde mig precis till en facklig kurs och angav där ”vegetarian” under kostönskemål. Ofta frågar de på plats om man äter fisk. Jag brukar svara lite svävande, för jag har extremt svårt att få i mig ens en liten tugga av någon vit smaklös fiskliknande bit med tillhörande vitkleggig sås och kokt potatis. Men jag mår så väldigt mycket bättre om jag äter vegetariskt på kurser och konferenser. ”Vanlig” mat blir lätt för tung och stabbig och ger mig magont av värsta graden. Det är ofta svårt att köra low carb, när man får en tallrik framsatt med en portion av kökspersonalens tolkning av kosten.

Så jag kör vegetariskt numera sådana här gånger och försöker välja de ”minst dåliga alternativen” i övrigt.

[ Paulúns blogg ]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *